Реберця гриль – проста та смачна страва зі свинини

Реберця гриль – проста та смачна страва зі свинини

прес-факт

Будь-яка страва стає трохи кращою, якщо приготувати її на грилі. Аромат вогнища і диму надає м’ясу особливого, пікантного присмаку, свинячі реберця — не виняток. Реберця гриль — проста, але надзвичайно смачна і поживна страва, якою ви приємно здивуєте друзів чи потішите родину. 

Як вибрати реберця для приготування на грилі

Все просто: чим свіжіше м’ясо, тим краще. Якби було можливо взяти ребра щойно заколотої свині, це було б ідеально.У крамницях такого не купиш, тому шукайте свіже охолоджене м’ясо та уникайте замороженого.

Якщо пошуки виявились марними і довелось придбати заморожені реберця, можна врятувати ситуацію і розморожувати м’ясо повільно. Не кладіть його до мікрохвильовки, краще залишити м’ясо у раковині чи у холодильнику. Коли реберця розморозяться, поріжте їх на шматочки. У кожному має бути від 2 до 5 кісток. Радимо робити шматки великими, щоб страва вийшла соковитою. Після цього настає час замаринувати свинину.

Як приготувати маринад для реберець 

Свинячі реберця тримають у маринаді в холодильнику не менше 4 годин. Але професійні кухарі радять залишити м’ясо на цілу ніч. Рецептів маринаду безліч, більшість з них містить цибулю. Після додавання нарізаної цибулі до маринаду її обов’язково треба зім’яти руками, щоб вичавити сік — він робить м’ясо м’яким та ніжним. Також для основи маринаду підходять лимонний сік, кефір, пиво та вино, а у якості спецій: часник, чабер, розмарин, чорний і червоний мелений перець.

Найпопулярніший варіант маринаду — з кефіром та цибулею. Щоб засмажити півтора кілограма реберець, вам знадобиться:

●     3 ріпчасті цибулі;

●     300 грамів кефіру;

●     кілька гілочок кріпа та кінзи;

●     3 зубчики часнику;

●     сіль та мелений перець.

Не додавайте багато кефіру: він має лише огортати м’ясо, реберця не повинні у ньому тонути. Нарізати цибулю треба кільцями, часник краще вичавити або порізати дуже тонкими шматочками. Ретельно перемішайте всі складові, нанесіть на м’ясо і лишайте на ніч у маринаді.

Прихильникам пікантних страв сподобається маринад на основі вина та соєвого соусу. Обирайте біле сухе вино, вам знадобиться не більше 150 грамів. Соєвого соусу – ще менше, лише 4 столові ложки. Вичавіть половину лимона, додайте трохи цедри, крохмалю та імбиру, перцю та солі за смаком — і маринад майже готовий. Останній штрих — 1/4 склянки кип’яченої води.

Можна використати для маринаду мед та помаранчевий сік. Вам знадобиться томатний соус, до якого треба додати по дві ложки соку та рідкого меду. Також можна додати ложку соєвого соусу чи винного оцту. Не забувайте про чорний перець та сіль. Всі складові мають утворити однорідну суміш.

Свинячі реберця доволі швидко смажаться, але не забувайте їх перегортати та поливати в процесі смаження маринадом, так страва вийде соковитою. Приблизний час приготування над гарячим вугіллям — півгодини.

Що робити, якщо немає часу готувати самому? 

Смажаться реберця швидко, але маринування триває від чотирьох годин. Що робити, якщо не хочеться стільки чекати? Можна замовити свинячі реберця гриль з доставкою у мережі «Шашлик Маркет». Професійні кухарі приготують для вас страву за всіма правилами: м’ясо вийде соковитим, ніжним, з хрусткою скоринкою. За вашим бажанням можна додати до реберець соус чи овочі на грилі. Але швидкість та вартість доставки залежать від району, проте «Шашлик Маркет» доставлять готові страви навіть за межі міста, на природу. Отже, ніщо не заважає вам влаштувати пікнік.

Будьте в курсі подій, читайте новини «Факти Запоріжжя» у ТелеграміФейсбуці та на Ютуб-каналі

Коментарі