В Запоріжжі медики б'ють на сполох: зросла кількість харчових отруєнь

В Запоріжжі медики б'ють на сполох: зросла кількість харчових отруєнь

Випадки виявлення в хворих гострих кишкових інфекцій почали значно частішати

У Запоріжжі значно зросла кількість харчових отруєнь через неякісні продукти, інформує прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

“Захворюваність гострими кишковими інфекціями (ГКІ) на 3,7% вище рівня показників минулого тижня, зареєстровано 112 випадків, діти серед захворілих складають 44%. Серед організованих дітей зареєстровано 21 випадок ГКІ”, – сказано у повідомленні центру.

У період з 7 по 13 вересня фахівцями лабораторного центру вивчено 180 випадків інфекційних захворювань, 53 з яких сталося в організованих колективах. У не менш, ніж 85% випадків ГКІ факторами передачі стали продукти харчування, які у 12% випадків купувалися з рук у місцях стихійної торгівлі. Саме вони спричиняли гостре отруєння. Неякісна молочна продукція спричинила 26,8% випадків ГКІ, м’ясна – 21%, рибна – 9,1%, овочі та фрукти – 10%.

Будьте в курсі подій, читайте новини «Факти Запоріжжя» у ТелеграміФейсбуці та на Ютуб-каналі

Коментарі