Поради запоріжанам: Чим треба пригощати символ року

Поради запоріжанам: Чим треба пригощати символ року

Що готувати на Новий рік, це питання викликає «головну біль» у всіх господарок країни. Як скласти меню, щоб не повторюватись із року в рік, та ще і залучити удачу в наступаючому році Щура.

Наша редакція ділиться, кулінарними шедеврами, які точно сподобаються прийдешньому зверьку.

Щур – це істота всеїдна, ненажерливе та запаслива. Тому їжі потрібно на столі повинно бути багато. Це можуть бути холодні закуски і салати, гарячі страви з м'яса, птиці, риби, різні напої і десерти. Однак не повинно буди говядини, адже бик, за східним календарем, є другом щурика.

Щоб задобрити символ наступаючого року, необхідно підібрати відповідний одяг, прикраси для дому та сервіровку столу. Астрологи запевняють, що таку уважність і повага Господиня року обов'язково помітить, оцінить і обдарує своєю прихильністю, збільшуючи шанси на чудове втілення наших бажань і цілей.

Меню на Новий рік 2020

Так як щур любе дуже сир, горішки, овочі, треба більш робити "курс" страв та закусок у цей бік

- Нарізка овочів (перець болгарський жовтий, помідор жовтий, брокколі, селера, огірок, оливки, зелень);

- Нарізка сирів (камамбер, брі з медом або смородиновим джемом);

- Нарізка м'ясних виробів (шинка, буженина, ковбаса, рулет);

- Сирні кульки.

- Бутерброди з ікрою або з сиром;

Якщо поставитись більш не стандартно до закусок, то ось рецепт:

Рецепт приготування закуски "Пацюк"

1. Відваріть яйця, остудіть і очистіть.

2. Натріть яйця і плавлений сир на дрібній тертці.

3. Натріть крабові палички (кілька крабових паличок залиште для прикраси).

4. Терті крабові палички відправити в тарілку з яйцями і сиром.

5. Видавіть часник через чеснокодавку. Додайте майонез. Посоліть і поперчіть за смаком. Натріть сир.

6. З сирної маси сформуйте невеликі кульки і обваляти їх в тертому твердому сирі.

7. Редис наріжте тонкими кружечками. Червону частина крабової палички наріжте тонкими смужками.

8. З сирної маси зробіть форму щури (овальну, з загостреним кінцем з одного боку).

9. З чорного перцю зробіть очі і ніс, з редиски - вушка, а з смужки крабової палички - "хвіст".

10. Прикрасьте зеленню, редискою, шматочками сиру.

Салати

Обов'язковий атрибут Нового року. Крім класичних варіантів з майонезом поставте на стіл легкі овочеві салати з великою кількістю зелені, сиру і горіхів. Подавати їх слід в невеликих мисочках: Щур звикла їсти по трохи.

До оригінальних салатів на замітку можна віднести салат "Новорічний годинник"

1.Дрібно подрібнюємо цибулю і свіжі шампіньйони і смажимо до золотистого кольору (посоліть і поперчіть).

2.Перший шар варену картоплю, трошки посолити і змащуємо майонезом.

3.Викладаємо шар грибів, моркву натираємо на дрібній тертці і розподіляємо по всій поверхні.

4.Змащуємо майонезом, подрібнюємо куряче філе дрібними шматочками, посипаємо зверху і змащуємо майонезом.

5.Сир натираємо на дрібній тертці і розподіляємо по всій поверхні, лопаткою злегка притискаємо і надаємо круглу форму.

6.Перепелині яйця розрізаємо навпіл і прикрашаємо зверху салату.

7. З половинки вареної моркви, ми робимо циферблат і по краях прикрашаємо зеленню, я прикрасила кропом.

Серед гарячих страв можемо запропонувати «Свинячі ребра під гірчично-медовою скоринкою».

1.Реберця солимо, перчимо і посипаємо спеціями для м'яса з усіх боків, залишаємо в сторону на 20-30 хвилин, щоб вони промаринувалося.

2.Часник, морква і імбир нарізаємо тонкими пластинками і укладаємо на дно форми, в якій будемо запікати реберця.

2.Викладаємо на овочі ребра в один шар. Змішуємо гірчицю з медом і обмазуємо шматочки маринованого м'яса з усіх боків. Зверху посипаємо панірувальними сухарями.

3.Реберця в гірчично-медовому соусі накриваємо фольгою і відправляємо запікатися в духову шафу на 50 хвилин при температурі 200 градусів.

4. За 10 хвилин до готовності, знімаємо фольгу з форми і даємо страви підрум'янитися до золотистої, хрусткої скоринки.

5.Подавати таку страву можна з будь-яким гарніром, але більше підходить гарнір з тушкованих або запечених овочів.

Десерт

- Нарізка фруктів (апельсин, мандарин, ківі, банан, ананас, ягоди);

- Фруктовий торт;

- Ягідний десерт.

Постарайтеся, щоб на святковому столі було багато домашніх цукерок. У Китаї вони символізують сімейне щастя і міцні родинні стосунки. Звичні у нас апельсини, мандарини або персики в Піднебесній вважаються їстівним втіленням багатства - золотих монет.

Будьте в курсі подій, читайте новини «Факти Запоріжжя» у ТелеграміФейсбуці та на Ютуб-каналі

Комментарии