Цінова політика на харчові продукти в Запорізькій області

Цінова політика на харчові продукти в Запорізькій області

Державна служба статистики оприлюднила середні ціни на товари і послуги по Україні за 2019 рік. Деякі продукти суттєво подорожчали в ціні, а деякі, навпаки, знизилися.

За даними Держстату, в Запорізькій області подорожчали гречка, яблука і картопля. Так, гречка додала в ціні - 12 гривень 72 копійки. Якщо в січні 2019 року кілограм крупи можна було купити за 15 гривень, то в грудні - за 27.

Яблука подорожчали на 6 гривень 88 копійок. В середньому, за кілограм яблук містянам доведеться витратити 16 гривень 99 копійок. А на початку 2019 року їхня ціна стартувала від 10 гривень 11 копійок.

Що стосується картоплі, то вона підвищилася  в ціні і коштує  6 гривень 10 копійок. Якщо на початку 2019 року кілограм картоплі продавали за 8 гривень 9 копійок, то в кінці року - за 14 гривень 19 копійок.

Трохи менше в ціні додали свинина і варена ковбаса першого сорту. Свинина подорожчала на 5 гривень 56 копійок, а ковбаса - на 7 гривень 98 копійок.

Втім деякі харчові продукти за рік подешевшали. Це ячна і манна крупи, яйця, соняшникова олія, капуста, цибуля, морква, буряк і цукор.

Будьте в курсі подій, читайте новини «Факти Запоріжжя» у ТелеграміФейсбуці та на Ютуб-каналі

Коментарі