Незвичайний бізнес: на Запоріжжі фермери вирощують харчових равликів

У Приазовському селищі Новотроїцьке Бердянського району, сім’я вирощує харчових равликів. Основними покупцями продукції є італійці та іспанці.
Унікальний сімейний бізнес Марина Мостова з чоловіком заснували у 2018 році. Оскільки для України це новий напрямок, чіткої інформації як правильно розвиватись в цій сфері не має, тому доводиться користуватись методом проб і помилок.
На равликовій фермі вони вирощують харчових равликів по класичному французькому методу, а також грецькому та польському.
Експортують запорізьких равликів в країни Європи, найбільше – в Іспанію та Італію, але спробувати делікатеси з молюсків можуть і українці — безпосередньо на фермі родини.
Родина готує равликів по-бургундські під мексиканським соусом. Там же можна скуштувати найдорожчу ікру в світі та паштети з печінки равликів.
Сім’я Мостовенко, є представниками екотуризму у Запоріжжі. Тому запрошують всіх охочих завітати на ферму та ознайомитись з виведення равликів від ікри до зрілого молюска. Та як вже спеціалісти, хочуть допомогами початківцям грантами, для отримання необхідного обладнання .
Одна з головних цілей фермерів - прищепити жителям України гастрономічний смак делікатесів з молюсків.
Будьте в курсі подій, читайте новини «Факти Запоріжжя» у Телеграмі, Фейсбуці та на Ютуб-каналі.
Коментарі