Незвичайний бізнес: на Запоріжжі фермери вирощують харчових равликів

Незвичайний бізнес: на Запоріжжі фермери вирощують харчових равликів

У Приазовському селищі Новотроїцьке Бердянського району, сім’я вирощує харчових равликів. Основними покупцями продукції є італійці та іспанці.

Унікальний сімейний бізнес Марина Мостова з чоловіком заснували у 2018 році. Оскільки для України це новий напрямок, чіткої інформації як правильно розвиватись в цій сфері не має, тому доводиться користуватись методом проб і помилок.

На равликовій фермі вони вирощують харчових равликів по класичному французькому методу, а також грецькому та польському.

Експортують запорізьких равликів в країни Європи, найбільше – в Іспанію та Італію, але спробувати делікатеси з молюсків можуть і українці — безпосередньо на фермі родини.

Родина готує равликів по-бургундські під мексиканським соусом. Там же можна скуштувати найдорожчу ікру в світі та паштети з печінки равликів.

Сім’я Мостовенко, є представниками екотуризму у Запоріжжі. Тому запрошують всіх охочих завітати на ферму та ознайомитись з виведення равликів від ікри до зрілого молюска. Та як вже спеціалісти, хочуть допомогами початківцям грантами, для отримання необхідного обладнання .

Одна з головних цілей фермерів - прищепити жителям України гастрономічний смак делікатесів з молюсків.

Будьте в курсі подій, читайте новини «Факти Запоріжжя» у ТелеграміФейсбуці та на Ютуб-каналі

Коментарі