Як запоріжанам святкувати Новий рік без алкоголю?

Як запоріжанам святкувати Новий рік без алкоголю?

Головний напій на новорічному столі - шампанське. Вже тривалий час його навіть вважають одним із атрибутів свята. Не всі запоріжани вживають алкоголь, проте вони можуть придбати чи самостійно приготувати смачні безалкогольні замінники.

Традиційно запоріжани, які відмовляються від вживання алкоголю, купують воду, різноманітні солодкі напої чи сок для новорічного столу. Та кожен може урізноманітнити Новий рік власноруч приготованими безалкогольними напоями. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів смачних безалкогольнимх коктейлів.

Безалкогольний глінтвейн

Інгредієнти:

- 2 л виноградного соку (замість нього можна взяти вишневий);
- 1 яблуко;
- 1 апельсин;
- 10 шт. гвоздики;
- 2 палички кориці;
- 3-4 тонкі пластинки корені імбиру;
- 0,5 ч. ложки кардамону;
- 0,3 ч. ложки мускатного горіха;
- 3 ст. ложки родзинок;
- 2 ст. ложки меду;
- 0,5 склянки цукру.

Як приготувати:

Почистити апельсин від шкірки та нарізати шматочками. Видалити з яблука насіння і теж нарізати його. Налити сік в каструлю і прогріти на повільному вогні, не допускаючи закипання. Як тільки з'являться бульбашки, зняти з вогню. Потім додати в каструлю нарізані фрукти, родзинки та всі спеції. Використовуйте спеції в натуральному вигляді, тоді він буде гарним і ідеально прозорим.

Знову поставити каструлю на вогонь і підігріти, але не кип'ятити. Як тільки з'являться бульбашки, відразу вимкнути та залишити глінтвейн настоятися 15-20 хвилин. Потім процідити напій і додати в нього мед і цукор.

Апельсиновий морс з корицею 

Інгредієнти:

- 4 апельсини,
- 3 л води,
- 350 г цукру,
- трохи кориці.

Як приготувати:

Вимийте апельсини, витріть їх насухо та обережно зніміть цедру, відіжміть сік. Залишки апельсинів подрібніть, залийте водою, додайте цукор, цедру, трохи меленої кориці і варіть  на слабкому вогні 10 хвилин. Після чого залиште масу на 30 хвилин, щоб настоялась, процідіть і вилийте сік. Готовий морс перелийте в глечик і відправте в холодильник чекати свого зоряного часу.

Яблучний напій з м'ятою

Інгредієнти:

- 1 л яблучного соку,
- 2 яблука,
- 4 ст. л. цукру,
- 400 мл води,
- 10 г м'яти.

Як приготувати:

Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте шматочками середньої величини. Розведіть у воді цукор, доведіть рідину до кипіння і, не охолоджуючи, залийте ним шматочки яблук. В охололу суміш влийте яблучний сік. Вимийте і дрібно наріжте листочки м'яти. Розливши по келихах, посипте напій подрібненою зеленню м'яти і поставте в холодильник на 30-40 хвилин.

Будьте в курсі подій, читайте новини «Факти Запоріжжя» у ТелеграміФейсбуці та на Ютуб-каналі

Коментарі